Eh, Raad van Kinderen?

Even terugspoelen... Wat is een Raad van Kinderen?

Min of meer alles wat we doen heeft gevolgen voor de samenleving en de aarde. Of het nou gaat om energie, gezondheid, onderwijs of een ander actueel thema: organisaties willen wat ze doen steeds verbeteren. Inzichten van kinderen komen daarbij nogal goed van pas. Je moet het zo zien: volwassenen hebben kennis en ervaring. Kinderen verbeeldingskracht en creativiteit. Oh ja, en ook nog eens het vermogen die vragen te stellen die volwassenen nét even op een ander spoor kunnen zetten. De ideale mix!

En vandaar dus de Raad van Kinderen?

Precies. Want jammer genoeg heeft nog niet elke organisatie dat in de gaten, van die ideale mix. Geeft niet, komt nog wel. Tot die tijd brengt Missing Chapter Foundation (MCF) kinderen en organisaties samen. Raden van Kinderen gaan vervolgens actief aan de slag met dilemma's waar organisaties hun hoofden over breken. Ze inspireren en adviseren en krijgen zo een boel daadwerkelijke veranderingen binnen organisaties doorgevoerd.

Hoeveel Raden van Kinderen zijn er nu?

75 bedrijven, ministeries, gemeenten en andere organisaties in het Koninkrijk der Nederlanden hebben inmiddels een Raad van Kinderen. Zij delen de missie om precies dat te bereiken wat een paar jaar geleden nog een rariteit was: dat kinderen betrekken bij het maken van toekomstplannen de normaalste zaak van de wereld wordt.

Kun je hier niet genoeg over lezen?

Mooi, want er is meer.